101 keskisuomalaista lapsitekoa

Lapsiystävällinen Keski-Suomi!

Tule mukaan toteuttamaan kampanjaa, joka nostaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin kaikkien puheenaiheeksi ja samalla koko maakuntaa yhdistäväksi asiaksi!

Mitä ovat ne teot ja ylpeyden aiheet, joilla lasten hyvinvointia on Keski-Suomessa onnistuneesti rakennettu ja jotka kannattelevat sitä edelleen? Mitä ovat ne teot, joilla rakennamme sitä edelleen? Miten saamme hyvät teot ja parhaat ideat ja innostuksen huolehtia tulevista sukupolvista ulottumaan mahdollisimman laajasti ja monelle lapselle?

Kokoamme ja teemme tunnetuksi pieniä ja suuria lapsitekoja Keski-Suomen alueelta. Kootut lapsiteot julkaistaan mm. uudistuvan Keski-Suomen maakunnan sivuilla http://www.ks2019.fi/.

Luku 101 viittaa eteenpäin katsomiseen: lapsiteot kantavat pitkälle tulevaisuuteen ja niitä tarvitaan myös tulevalla vuosisadalla!

Lasten hyvinvointi on Suomen menestystekijä

Sadan vuoden aikana olemme rakentaneet hyvinvointi-Suomen, josta voimme olla ylpeitä. Suomalaislasten keskimääräinen hyvinvointi on todettu yhdeksi maailman parhaista. Monet lasten hyvinvoinnin kannalta tärkeät asiat ovat saaneet alkunsa Keski-Suomessa.

Menneisyyden menestys ei kuitenkaan riitä. Lapset ja nuoret tarvitsevat entistäkin vahvemmat eväät menestyäkseen itsenäisyytemme seuraavan vuosisadan globalisoituneessa ja digitalisoituneessa maailmassa ja rakentaakseen sitä entistä paremmaksi.

Lapset huomioimalla turvaamme myös yhteiskuntamme kestävän kehityksen. Kaikkien osallistaminen kasvattaa yhteiskuntaan tekijöitä ja vastuunkantajia ja vähentää syrjäytymistä ja siten huollettavien määrää. On turvallisuusriski, jos osa kansasta voi hyvin huonosti.

Haluamme edelleen rakentaa vahvaa tulevaisuuden Suomea siten, että jokainen lapsi löytäisi paikkansa sen jäsenenä ja kokisi voivansa vaikuttaa omaan ja yhteisönsä tulevaisuuteen.

 

Tehdään yhdessä huomisenkin Keski-Suomesta myös kasvavalle sukupolvelle paras paikka!

Ohjeet osallistumiseen täältä

Kampanjaa toteuttavat

Haukkalan säätiö: http://haukkalansaatio.com

Keski-Suomen liitto: http://www.keskisuomi.fi

KSLAPE: http://www.ks2019.fi/uudistuksen-karkihankkeet/kslape

Suomi Finland 10011789-metso_tunnus