Kutsu Haukkalan säätiön asiantuntijafoorumiin V

PARASTA LAPSILLE!
Lasten (alle 18-vuotiaiden) hyvinvointi Keski-Suomen kunnissa

HAUKKALAN SÄÄTIÖN VIIDES ASIANTUNTIJAFOORUMI

Ajankohta: 23.11.2017 klo 12.00–16.00
Paikka: Keski-Suomen talo, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä
Järjestäjä: Haukkalan säätiö
Ilmoittaudu tästä linkistä

Lataa KUTSU ja OHJELMA (pdf)

Ohjelma

12.00 Avaus – Kohti lapsiystävällistä Keski-Suomea
Päivi Fadjukoff, dosentti, Haukkalan säätiön hallituksen sihteeri ja foorumin puheenjohtaja

12.10 Suomalaisoppilaiden hyvinvointi kansainvälisessä vertailussa
Professori Jouni Välijärvi, Koulutuksen tutkimuslaitos

12.40 Kouluterveyskyselyn tulokset Keski-Suomen kuntien ja koulujen kannalta
Erikoistutkija Nina Halme, Terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuslaitos

13.10 Ryhmäkeskustelut
Keski-Suomen kuntien edustajien, eri toimialojen, järjestöjen ja tutkijoiden näkemyksiä siitä, millaisten lasten elämään ja hyvinvointiin liittyvien tekijöiden eteen on tehty työtä ja saatu toimimaan hyvin ja mitä pitäisi ottaa paremmin huomioon toiminnan kehittämisessä

Kahvia, teetä ja virvokkeita ryhmätyön lomassa, Haukkalan säätiö tarjoaa

14.15   Ryhmätyöskentelyssä esiin nousseiden asioiden kokoaminen

15.00  Kommenttipuheenvuoro lastenpsykiatrian näkökulmasta
Lastenneurologian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Kirsi Mustonen, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Keskustelua

15.30  Päätöspuheenvuoro
Lea Pulkkinen, professori, Haukkalan säätiön hallituksen puheenjohtaja

16.00  Foorumi päättyy

Tehdään yhdessä huomisenkin Keski-Suomesta
myös kasvavalle sukupolvelle paras paikka!

Tervetuloa Haukkalan säätiön viidenteen vuotuiseen asiantuntijafoorumiin keskustelemaan uusimmista tutkimustuloksista lasten ja nuorten hyvinvoinnista, osallisuudesta, kehityksestä ja oppimisesta. Samalla haastamme keskisuomalaiset kuntien, järjestöjen, yritysten ja oppilaitosten toimijat sekä tutkijat tuomaan esiin omia kokemuksiaan, onnistumisiaan ja osaamistaan lapsen parhaan edistämisessä! Mistä olette ylpeitä oman kuntanne tai taustatahonne toiminnassa? Entä missä ovat suurimmat vaikeudet? (lapsella tarkoitamme alle 18-vuotiaita.)

Uusin PISA-tutkimus osoitti uusiksi suomalaiseksi huolenaiheiksi oppimistulosten heikentymisen sekä alueellisen ja sosiaalisen eriarvoisuuden nopean kasvamisen. Entä mitä kouluterveyskysely 2017 kertoo Keski-Suomen, kuntien ja koululaistemme tilanteesta? Miltä näyttää koululaisten osallisuus? Onko yhä suurempi osa lapsista ja nuorista syrjäytymässä? Mitä voimme tälle kehitykselle tehdä? Keskustelun yhtenä pontimena on maakunnan yhteinen ohjelma lapsiystävällisen Keski-Suomen rakentamiseksi.

Tervetuloa mukaan keskusteluun ja toimintaan tutkimustiedon ja käytännön kokemusten yhdessä viitoittamalta pohjalta! Lasten hyvinvointia ja yhdessä toimimisen kulttuuria rakennamme me kaikki yhdessä, niin sosiaali- ja terveysalan, sivistyksen, kulttuurin, liikuntatoimen, kaavoituksen kuin vaikkapa vapaaehtoistyönkin osaajat ja lisäksi jokainen ihmisenä toinen toisillemme.

Miten vahvistamme yhdessä toimimisen kulttuuria
lasten hyvinvoinnin edistämiseksi?

Haukkalan säätiö on aktiivinen, monipuolista asiantuntemusta kokoava lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämisen puolestapuhuja. Se on vienyt eteenpäin valtakunnallisesti kiinnostusta herättänyttä maakunnallista lapsiohjelmaa, ja pyrkii yhtenäiseen lapsikäsitykseen ja lasta koskevaan puheeseen ja toimintaan eri toimijoiden kesken. Haukkalan säätiö on osatoteuttajana myös hallituksen LAPE-kärkihankkeeseen kuuluvassa Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi (KSLAPE)-ohjelmassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s